kennel Cheenik´s alaskan malamute 

En kort presentation av oss...

Micke o Annelie heter vi som driver denna kennel. Vi äger en flock helt underbara Alaskan malamuter som vi tränar på varierande sätt och som vi glädjs åt och njuter av varje dag. Vi tycker det är fantastikt roligt att köra hund och det gör vi på lite olika sätt.   

Vi driver även ett företag hemma på gården som heter Nordanlids Rustik där vi tillverkar rustika trämöbler för både inom- och utomhusmiljö  www.nordanlidsrustik.se och vi finns även på facebook.     

 

Micke Nordanlid heter jag (tidigare Persson). Jag driver den här kenneln tillsammans med min fru Annelie. Kenneln återuppstod under 2010 efter några års uppehåll. Jag tävlade flitigt mellan åren 1995-2001, då jag tävlade i nordisk stil (pulkastil). Blev bl a vald till årets Rookie vintern 95-96 i Malamuteklubben. År 2010 tog vi en kull med valpar för att utöka vårat hundantal. Vi sparade 5 valpar som verkar mycket lovande och jag ser verkligen fram emot långa härliga turer med dessa underbara hundar.

(skrivet: 2011-04-05)

 

Annelie Nordanlid Jag har ett stort djurintresse och har haft djur i hela mitt liv. I tonåren ägde jag två avlagda travhästar som jag red och körde sulky med och har även haft två hundar, en Finsk lapphund och en Tervueren. När jag presenterades för den här rasen, Alaskan malamute, fanns ingen fundering på vilken hundras vi skulle skaffa när vi kände att det var dags, vilken underbar ras! Vi köpte våra två första hundar från två olika kennlar i Norge. 

Åren går och nu har vi ett stort gäng helt fantastiska hundar! 

(uppdaterad: 2015-03-01)