kennel Cheenik´s alaskan malamute 


Hundsäng till salu

Vi har en hundsäng till salu, se bilden nedan.
En prototyp vi tillverkade för några år sedan men som är lika fin idag. Den är obehandlad men kan infärgas mot en extra kostnad. Madrassskyddet är avtorkbart. 

Priset är 3 000 kr.

Klicka gärna på länken så ser du ett exemplar i en mörk bets.  https://www.nordanlidsrustik.se/produkter/hundprodukter

 

 

 

Dålig uppdatering här

Här på hemsidan händer det inte mycket när vi inte har några valpkullar, men följ oss gärna på Instagram också, där lägger jag ut lite bilder med ojämna mellanrum.
Jag är inte lika duktig som många andra är när det gäller att ha med mig telefonen/kameran hela tiden och ta en massa bilder, så ibland är det flera dagars mellanrum mellan bilderna.  

När det gäller våra parningar nästa år så är fortfarande ingenting bestämt ännu.

8-veckorsbilder

kommer ut på hemsidan imorgon, lördag.

Alla valpköpare har fått en massa valpbilder på sina små valpar idag som en Glad Midsommar-hälsning, men jag hinner inte lägga ut dom på bloggen. Vi har främmande och det är midsommarafton, så jag prioriterade valpköparna. :-)

Hoppas ni alla får en riktigt Trevlig midsommar!

7-veckorsbilder

 ute på valparnas egna sida.

 
  
 

Förlåt....

förlåt, förlåt...
jag vet att ni är många som väntar på 7-veckorsbilder nu, men jag måste erkänna att min tid har inte räckt till idag, trots att jag är stenhård på att veckobilder ska tas och läggas ut på rätt dag!
Vårt underbara barnbarn Vincent på 3,5 år är fortfarande kvar hos oss, utan sin mamma ska tilläggas, vilket kräver lite mer av mormor och Micke och det är full fart hela tiden! Underbart, men krävs också full fokus! Det var några år sen jag hade småbarn, så det känns :-)
Han älskar alla hundarna och allt tid går nu åt till att tillfredsställa hans och hundarnas alla behov. Bilder oh uppdatering kommer i andra hand.
Vi tar bilder under morgondagen, så jag hoppas innerligt jag kan lägga ut dom imorgon kväll.
Vill passa på att säga att alla valparna är SÅ fantastiska, så mysiga och underbara allihop. Vi har börjat utöka vår trygga hemmazon med lite kortare promenader. Vår bilskogsväg går går åt två håll från gården och nu har vi testat av den åt båda håll. Nu är det dags att promenera upp i skogen på andra sidan vägen, spännande och lagom krävande. 

Fantastiska stunder

tillsammans med valparna, de vuxna hundarna och vårt älskade barnbarn Vincent som är på besök några dagar nu. Han är så otroligt go med hundarna och valparna tycker han är en spännande lekledare. Inca är världens enklaste, tryggaste och coolaste mamma, hon är tacksam för all avlastning hon kan få. På bilderna är även Minhja med, Incas dotter från hennes första kull.

 
 
 
 
 

 

Kullnamnet

är nu bestämt och Inca Armas-kullen ska heta Red Wolf,
Cheenik's Red Wolf...
Nya bilder ligger ute på deras egna sida, 5 veckor idag.

Lite valpbilder

Värmen är jobbig även för dom små. Dom har fått svalka sina små tassar i lite grunt vatten och fått bekanta sig med hur det kan kännas.
Lite nya saker i hundgården har också installerats och gungan blev väldigt populär.
 
 

 

 

 

Fyra veckor gamla idag

Nu var det alldeles för länge sedan jag uppdaterade här. Dagarna är väldigt mycket längre nu på sommaren, men så mycket mer som ska hinnas med när man bor på en gård med en lite djur, så datorn får komma i sista hand. Härligt liv lever vi i alla fall.  Vi har underbara hundar och valparna, highland cattles som fått en kalv och vi väntar två till, vi har ankor och ankungar och höns. Vi jobbar på gården båda två i vårt snickeri och tillverkar rustika möbler, så vi är nästan alltid hemma. 

Valparna mår så bra och växer superbra. Inca har ju så gott om mjölk och dom har fått börja äta lite uppblött valpfoder sedan några dagar tillbaka. Dom har flyttat ut till hundgården, där dom kan gå in och ut i hundhuset som dom vill, där är det svalt och skönt nu när det är så varmt ute. Dom är så underbara allihop. Ikväll kommer det ut 4-veckorsbilder, men lägger ut några nytagna bilder här så länge.
    
 
 

 

 

 

 
 

3 veckor idag

Valparna är 3 veckor idag och ska ju fotograferas, men Micke åkte tidigt imorse och kommer hem sent ikväll, så vi får ta bilder imorgon. Han har levererat 5 bord och 8 bänkar till Svantes källare i Uppsala, som vi tillverkat.